Proventias inkubatorselskap TB Taksikring når nye milepæler

19.mar 2018
Aktuelt

Proventias inkubatorselskap TB Taksikring når nye milepæler

Av Siri Krohn-Fagervoll

TB Taksikring inngår strategisk samarbeid med Sveriges ledende aktør på taksikringsutstyr, CW Lundberg.

Skiensbedriften TB Taksikring AS har nådd en ny stor milepæl. Innovasjon i selskapets nye forretningsmodell utviklet sammen med Industriinkubatoren Proventias rådgivere innfrir. TB Taksikring har fått til innovasjon i praksis med produktet stigeputa, og bedriftens vekstmål er nå innen rekkevidde.

 

Bente Bråthen, Jørn Christensen og Tore Bråthen

− Sparring med rådgivere fra Proventia gir oss trygghet i møter med nye kunder og nye samarbeidspartnere, sier daglig leder Bente Bråthen i TB Taksikring.

Forretningsutvikler Jørn Christensen i Proventia forteller om et spennende samarbeid med Bente Bråthen.

– Å være sparringspartner for en så offensiv daglig leder er lærerikt. Jeg håper at våre innspill er nyttige, men all ære til teamet i TB Taksikring. Selskapet er godt eksempel som viser at arbeidsmetoden i en inkubatormodell fungerer, ikke bare for gründere, men også for eksisterende bedrifter som ønsker å fornye seg og få til innovasjon, sier Christensen.

Samarbeidet som TB Taksikring og CW Lundberg nå har inngått, gjør at selskapene nå kan tilby det bredeste sortimentet på taksikringsløsninger i Norden og Europa.

Innfrir alle kvalitetskrav

−  Våre produktporteføljer kompletterer hverandre, og samarbeidet gjør at vi styrker og rendyrker fagekspertisen innenfor taksikringsfaget, sier Bråthen.

−  Vi sitter begge i komiteer som jobber med felles europeiske retningslinjer og regelverk for taksikringsprodukter. Blant annet jobbes det aktivt med å lage en harmonisert standard for snøfangere. Sammen har vi nå et solid fundament som er rigget for å innfri både nåværende og fremtidige krav for små og store bygg.

Fageksperter

Begge selskapene er fageksperter som spesialiserer seg kun innenfor taksikringsløsninger.

− Samarbeid med TB Taksikring passer oss veldig bra, sier Bengt Lundberg.

− Gründeren i TB, Tore Bråthen, kjenner jeg godt. Han er en veldig dyktig konstruktør som har laget mange smarte løsninger og brukt kunnskapen for å tilpasse produktene til det norske markedet. Vi på vår side har produkter tilpasset det svenske og europeiske markedet. Nå setter vi inn salgsstyrken på hele sortimentet, også for det europeiske markedet.

Konkurransedyktig

− Vi blir, uten tvil, en svært konkurransedyktig aktør i markedet, sier Bengt Lundberg i CWL.

− Samarbeidet ser svært lovende ut, og vi går en spennende tid i møte, både for TB Taksikring og for CW Lundberg, sier to svært fornøyde partnere.