Gründerpodden

Morten ønsker å drifte Grans bryggeri som en gründerbedrift. I kampen mot de store gigantene i bransjen mener Morten at det å hele tiden optimalisere forretningsmodellen sin, snu seg raskt rundt, og være tro mot sine grunnverdier er avgjørende elementer for å lykkes i en alder 123 år.

Morten er 3.dje generasjon Adm.dir for Grans Bryggeri og forteller videre i denne podcasten om hvorfor Odd Reitan var en NoBrainer å få med på laget og han deler historien om VM-ølet hvor 150.000 bokser endte i vasken. Du vil få mange gode tips og råd, og i kjent stil avsluttes  det med 5 gode råd og tips til deg som gründer, hvor blant annet kundeinnsikt er det aller viktigste.

Menneskene – hvordan forvalte en Start-Up og Scale-Up sin viktigste ressurs?

I dag er vi så heldige å ha med Silje Bogen – Partner og Chief People & Communications Officer i New Normal Group.
Silje snakker om hva som er viktig for at menneskene i en Start-Up eller Scale-Up skal prestere og levere på selskapets strategi. I New Normal Group er de overbevist om at  det er menneskene som driver et selskap fremover og skaper suksess. Her får du mange praktiske råd og tips om hvordan Silje og gjengen jobber med People-delen i de 14 selskapene de er involvert i. 

Silje har en master i organisasjonspsykologi og 15 års erfaring innen menneske- og HR-sfæren av å rigge selskaper for vekst.

Astrid er hjelpepleieren som ble fabrikkeier. Alt startet med at hun oppdaget et stort problem på fødestuen som ikke hadde noen god løsning. Det er 15-16 år siden og Astrid bygger fortsatt opp bedriften med stort engasjement. I denne podcasten forteller Astrid om sin reise fra ide til kommersialisering og hvordan regenerere motivasjon og energi. Astrid forteller også om sitt bevisste forhold hvordan jobbe med styresammensetning og ikke minst hva er lurt å tenke på når du har det offentlige helsevesen som viktigste kunde.

Rikke er utdannet danser fra Ballethøgskolen, KiO. Hun startet opp Pilates Room i 2003 og har siden da bygget opp selskapet fra én til ett tosifret antall ansatte og sertifisert nesten 1.000 Pilatesinstruktører.

Rikke forteller om hvor viktig det har vært for henne å være lidenskapelig opptatt av produktet eller tjenesten hun leverer og hvordan lidenskapen gir energi og fokus i et krevende gründerskap. Hun forteller også om da hun måtte ta en pust i bakken og reiste til Thailand for å finne ro og retning for selskapet. Som gründer vil du også forhåpentligvis bli inspirert til å prioritere trening i hverdagen, for Rikke har svært mange gode argumenter for hvorfor det gir ROI (avkastning). 

Denne podcasten er et must for gründere som skal ut å møte investorer.
Her møter du investorenes James Bond med kallenavnet Goldfinger(fra Kapital). Stian har en uslåelig rekord i vellykkede investeringer hvorav 50 av 50 har enten gått bra eller meget bra. Man skulle nesten tro han hadde en egen glasskule, men det har han ikke, kun et bra team og en unik strategi.
Hos rådgiveren på VGS proklamerte han at han skulle bli en suksessfull gründer og det ble han. 

 

Han vant i sin tid Skaperen og stakk av med 1 million i premie med sitt produkt Innowalk – Made for movement.  Han har oppfylt sin egen gründerdrøm og drømmen for mange andre mennesker som aldri trodde de skulle kunne beveg seg i stående stilling igjen. Ånund er helt sikker på at det var hans evne til å selge seg selv som gjorde at han vant en overlegen seier i Skaperen. I denne podcasten snakker Ånund om hva gründersalg handler om, for salg av sin gründerdrøm er ikke som vanlig salg, det er så mange andre fasetter å ta hensyn til. Ånund deler sine 5 regler for hvordan han tror at gründere må fremstå for å vekke tillitt i de mange ulike salgssituasjonene en gründer må stå i. Tipsene fungerer som en grunnmur i ethvert salg, enten du skal selge inn ideen din til familie, venner, partnere, investorer, Innovasjon Norge, distributører osv.

Hvordan oppnå eksponentiell vekst? Aleksander har lang fartstid og oppnådd stor suksess som gründer, men har samtidig også fått kjent godt på hvor tøft livet som gründer kan være. Aleksander vil i denne podcasten dele sin gründerhistorie og ikke minst dele hvordan Aleksander og gjengen i New Normal Group jobber med ulike selskaper for å oppnå eksponentiell vekst. Her er det mye å lære, god fornøyelse.

Da Anita Fevang ble mamma for fjerde gang opplevde hun at mannen ofte gikk opp på rommet for å sjekke om barnet hadde det bra, gjerne med den konsekvensen at barnet våknet. Der og da ble ideen til verdens mest intelligente babysensor funnet opp og nå er den snart klar til lansering. Men som kvinnelig verdibasert techgründer har hun møtt på mye irrasjonell motstand blant annet i investormiljøet. Anita har som mange andre kvinnelige techgründere opplevd å bli diskriminert av mange miljøer, rett og slett fordi hun er kvinne. Der har hun dessverre også statistikken på sin side. Dette å mye mer skal du får om i denne podcasten. Det er bare å glede seg.

Hvis du googler Nicolai Prydz kommer det en rekke oppslag om hans tapte gründerkamp mot giganten Telenor. Nicolai har vært en profilert gründer, med en rekke kjente «startups» bak seg. Han har med lidenskap gründet flere selskaper og ett var på det meste verdt 1 milliard kroner. I løpet av gründertiden utviklet han sosial angst, satt seg i gjeld og tapte en høyprofilert rettsak mot Telenor. I denne podcasten forteller han mange spennende historier om sine oppstartsfirmaer og deler mange gode tips for hvordan du kan unngå å gå i de snubletrådene som han gjorde. Her er det mye å lære, så god fornøyelse.

Ken André Wendel - CEO & Founder of Dribblr Group AS

Hvordan drible deg gjennom de mentale utfordringene du møter i en verdibasert Tech Startopp selskap?

Ken André er en gammel fotballhelt fra Larvik som skal bygge fotballens svar på LinkedIn. Før Ken André ble gründer hadde han blitt utbrent i sin bankjobb og tok en timeout. I den perioden utviklet han videre sine mentale strategier for å bevare fokus og energi og startet det som nå heter Dribblr og ikke minst sa opp sin trygge bankjobb. Ken André deler i denne podcasten åpent om sine mentale utfordringer i gründerlivet og gir mange tips til hvordan du kan styrke deg til å stå i «gründerstormen». Du får også et innblikk i Ken André sitt spennende fotballprosjekt – Dribblr. God fornøyelse!