– Proventia skaper begeistring

05.jul 2021
Aktuelt

– Proventia skaper begeistring

Av Vibeke Abrahamsen

Hvert år deler Porsgrunn Rotaryklubb ut prisen «Baugprisen» til en foregangsperson, institusjon eller bedrift innenfor kultur og næringsliv i lokalsamfunnet.

Baugprisen 2020 ble tildelt Proventia.

Baugprisen har sitt navn fra baugen av en båt, altså noe som kommer først eller går foran. Målgruppen for prisen er en bedrift, forening eller person som har utmerket seg ved nytekning som bidrar til sikring eller etablering av arbeidsplasser som gir ringvirkninger i lokalsamfunnet.

– Vi i Proventia er takknemlige for den annerkjennelsen Rotary gir oss, sier daglig leder Jørn Roar Bamle. Denne høsten flytter vi inn i nye lokaler i Herøya Industripark og kunsten vi har mottatt fra Rotary vil bli et blikkfang.

Det er kun medlemmer av Porsgrunn Rotary Klubb som kan innstille kandidater til prisen. I juryens begrunnelse heter det;

I statuettene understrekes det å være nyskapende og det å skape arbeidsplasser. Proventia skiller seg ut på begge kriterier. De arbeider på nye måter med næringsutvikling. De har som mål å bidra til å utvikle forretningsidéer til lønnsomme bedrifter. Bedriftene tilbys industriell og forretningsmessig kompetanse gjennom kompetansenettverket som finnes i Herøya Industripark og hos de øvrige eierne SIVA, Bilfinger, Universitetet i Sør-Norge og lokalt virkemiddelapparat i grenlandskommunene og fylkeskommunen. Proventia-miljøet bidrar til å skaffe investorer til bedriftene.

Oppstarten var i 2013, og det har etter hvert blitt stor konkurranse om å kunne etablere seg i industriinkubatoren. Den drives med tilskudd fra SIVA og lokale eiere og samarbeidspartnere. Proventia har vist gode resultater og nylig fått toppkarakter fra SIVA.

Daglig leder, Jørn Roar Bamle, har presentert i et foredrag høsten 2020 at Proventia hadde bidratt til å skape ca. 190 arbeidsplasser i bedriftene siden starten og bidratt til at det er hentet inn over 200 millioner kroner i bedriftene.

Proventia er i ferd med å bli en motor for nyskaping og vekst i lokalt næringsliv. Dette skaper begeistring.

 Porsgrunn Rotary Klubbs gave er keramikk kunst av Kristin Antonsen. Disse vil bli pakket ut ved innflytting i nye kontorer og vi vil poste bilder i sosiale medier.