Ny forretningsutvikler til Proventia

27.jan 2016
Aktuelt

Ny forretningsutvikler til Proventia

Av edison_admin

Jørn Christensen er ikke typen som gir seg. Nå skal han hjelpe gründere i hele Telemark.

Trenger du noen som kan forklare hva Proventia kan gjøre for deg som gründer? Snakk med tidligere ordfører og gründer Jørn Christensen. Proventias nye forretningsutvikler for Telemark treffer du på Notodden kontoret.

Ett fagmiljø for gründere
Rett før jul fortalte inkubatorledelsen fra Proventia i Porsgrunn og Gnisten på Notodden at de samler seg til én inkubator for hele fylket. Dermed har gründere i hele Telemark fJørn og Jørn Roarått ett fagmiljø å henvende seg til.
– Interessen var stor. Vi fikk veldig mange spørsmål, og også direkte henvendelser fra bedrifter, forteller kjerneteamet i det nye Proventia, daglig leder Jørn Roar Bamle og den nye forretningsutvikleren Jørn Christensen som skal ha base i Proventia-kontoret på Notodden.
– Notodden-kontoret er viktig. Og spesielt verdifullt er lokalkunnskapen og nettverket som Jørn Christensen bringer med seg, forteller Bamle, glad for å ha fått med den tidligere ordføreren og gründeren på laget.

Tilstede
De samarbeider tett med næringsutviklere fra hele fylket.
– Jeg har en filosofi at en må være tilstede selv, og være aktiv for å gi kunnskap om hva vi kan bidra med, sier Christensen engasjert. Jeg har planer om å invitere meg inn der det er relevant.
Han er selv fra Notodden og kjentmann langt utover egen kommune.
– Jeg kommer til å ha oppmerksomhet rettet spesielt mot Notodden, Tinn og Vest- og Midt Telemark. De første månedene vil handle mye om å dra rundt og informere, sier han.

På sporet
– Jeg merker at det er stort behov for å vite mer. Det er naturlig at jeg tar kontakt. Det skjer veldig mye spennende i industriaksen mellom Grenland og Tinn og i reiselivsnæring i hele Telemark. Flere bedrifter tok kontakt etter medieoppslagene. Da er vi på sporet av noe, smiler han forventningsfullt.

Hva skal du bidra med?
«Det viktigste er at vi bidrar med relevant kompetanse», sier Proventias nye forretningsutvikler.
Foruten politikk har Christensen vært med på flere oppstarts selskaper, og har markeds og forretningserfaring fra små og store bedrifter i nasjonal og internasjonal industri i ryggraden.
Som gründer traff han blink med Nordic Flooring. Omsetning gikk fra 0 til 60 millioner før han solgte, mens hans andre gründerforsøk ble en nedtur.

Realitetsorientering
– Jeg kan mye om oppturer og nedturer i business, «It don’t come easy», sier han. Det er spesielt tabbekvoten som har gitt meg mye spennende læring. Den erfaringen tar jeg med som rådgiver for andre gründere.
– Jeg skal ikke ta brodden av ideer og ambisjoner, men bidra med en realitetsorientering.
Les også: Lær av en spektakulær flopp. DN Gründer.

Arbeidsplasser
– Vi skal bygge sten for sten. Det handler om å skape nye produkter og tjenester og flere arbeidsplasser.
Det finnes betydelige teknologiske miljøer i Telemark og det finnes kapital. Nå kommer også et såkornfond for Telemark og Agder. Det kan få opp flere muligheter framover.