Climate Kic valgte miljøteknologigründere i Proventia blant europas mest innovative

29.sep 2019
Aktuelt

Climate Kic valgte miljøteknologigründere i Proventia blant europas mest innovative

Siri Krohn-Fagervoll, siri@krohnfagervoll.no

«Kick» for klimaEIT Climate-Kic valgte ut Cycled og Soraytec som to av de mest lovende miljøteknologier i konkurranse med 200 andre miljøløsninger som skal bidra til å gi klima et bærekraftig «kick».

«Kick» for klima

EIT Climate-Kic valgte ut Cycled og Soraytec som to av de mest lovende miljøteknologier i konkurranse med 200 andre miljøløsninger som skal bidra til å gi klima et bærekraftig «kick».

Climate Kic er Europas hovedsatsing på ny miljøteknologi støttet av EIT (European Institute of Innovation& Technology). Målet er å få til en raskere overgang til karbonfritt og fornybart samfunn.

 

 

Gründere til topps: Gründerne(fv) Christopher Benedikt Pilscheur og Thor Sverre Minnesjord av Soraytec Scandinavia AS og Cycled AS/Green Business Norway gikk helt til topps i knallhard konkurranse med 200 andre gründere i Europas ledende miljøteknologi-satsing EIT Climate-Kic.

 

 

Nye ressurssmarte teknologier

Cycled tar i bruk blokkjedeteknologi, lager en app og smarte innsamlingssystemer som håndterer verdiene i et sirkulær-system for materialer og avfall. Soraytec Scandinavia leverer et Smart måleinstrument for effektiv distribusjon av elektrisk energi og som passer på i sanntid at ingen energi går til spille.

 

Vant én million

  • Det er stort å få anerkjennelse fra Europas viktigste miljøteknologi-nettverk, og samtidig vinne én millioner kroner til videre utvikling og kommersialisering, sier Thor Sverre Minnesjord strålende fornøyd.

Han er både gründer og daglig leder i Cycled og Soraytec Scandinavia og leder også selv miljøteknologinetteverket Green Business Norway, et forretningsnettverk og en akselerator for gründerbedrifter hvor både Cycled og Soraytec springer ut fra.

 

Proventia trigget oss

Begge selskapene er med i Proventias inkubatorprogram på Herøya.

  • Proventia trigget oss, fordi vi ser at de har kapasitet til å koble på ressurser og kan være en mulig investor, sier Thor Sverre Minnesjord. Cycled og Soraytec er de to akselerator-selskapene som er kommet lengst i utvikling. Derfor valgte å gå inn i inkubator programmet til Proventia med disse to selskapene. Det er en god kombinasjon, spesielt fordi Green Business og Proventia har forskjellige nettverk. Vi har fått stresstestet og trimmet forretningsidéene våre, sier Minnesjord.

 

Overbeviste

Investor pitch og forretningsplaner overbeviste i Climate Kic.

Vi markerte oss i øvre sjiktet i konkurransen med 200 andre, forteller Minnesjord. Jeg tror at måten selskapene er rigget og at vi har høy innovasjonshøyde i forretningsmodell og teknologi gjorde at vi nådde opp. Vi jobber veldig kundenært og har en plan for pilotering.

 

Cycled – håndterer verdier  (les mer her)

Soraytec Scandinavia – ingen energi til spille (les mer her)

 

 

 


FAKTA Green Business Norway (GBN)

http://www.greenbusiness.no/

  • Medlemsorganisasjon for norske selskaper innenfor fornybar energi og sirkulærøkonomien
    • Cycled Technologies og Soraytec Scandinavia er medlemsbedrifter i GBN
  • Driver internasjonal forretningsutvikling rettet mot sentral- og øst Europa og Asia
  • Hovedkontor i Skien, med stedlig representasjon i Vilnius, Sofia og Abu Dhabi.
  • Opererer Green Business Accelerator som bistår og utvikler oppstartsselskaper med base på Klosterøya i Skien.
  • Green Business Accelerator drives som en egen tjeneste av GBN – med initiell støtte av Telemark fylkeskommune og Vekst i Grenland