Medisinsk utstyr ut i verden fra Grenland

06.okt 2022
Aktuelt

Medisinsk utstyr ut i verden fra Grenland

Av Vibeke Abrahamsen

MUB Medical kunngjorde denne uken suksessen ved utvikling av prototypen Sutrips.

Prototypen av Sutrips er blitt testet og MUB Medical sier seg svært fornøyd med resultatene. – Vi har vært i stand til å identifisere den rette blandingen mellom medisinsk plast og produktfunksjonalitet, forteller gründer og CEO Ubbat Ocak.

Råmaterialet er allerede i bruk i medisinsk industri og er godkjent for klasse IIA og IIB (se faktaboks nedenunder). MUB Medical har tatt store steg mot utvikling av masseproduksjon, og er for tiden i dialog med mulige produsenter av Sutrips.

Patentet for Sutrips er godkjent og utstedt for EU, inkludert Storbritannia og Tyrkia, Sør-Afrika, Australia og Euroasia. I tillegg jobbes det med lignende godkjenninger for de større markedene, som USA, Canada, Kina og India.

Hva er Sutrips® ?

Sutrips er banebrytende og forbedrer sårbehandling. Sutrips fester huden sikkert, lukker lesjoner og gir bedre kosmetiske resultater, med redusert risiko for kontaminering og betennelser. 

En av fordelene med å ha Sutrips i et akuttmottak er muligheten til å redusere tiden og personellet viet til suturering. Én enkelt person kan utføre stingene, noe som forbedrer pasientopplevelsen på sykehuset og effektiviteten til tjenestene som tilbys av primærhelsetjenesten.  Produktet er enkelt å bruke. Siden funksjonaliteten eliminerer behovet for å knytte knuter, kan den brukes av ikke-medisinsk personell i gitte situasjoner, f.eks. militære operasjoner eller sportsutøvelser – og til dyrepleie! 

Helseinnovasjon Telemark

MUB Medical har fått god hjelp i sin gründerperiode av Helseinnovasjon Telemark-prosjektet, som ledes av Preben Hjallum i Proventia.

– Nye produkter eller tjenester har ikke sjans hvis du ikke har en innovasjonsstrategi, spesielt i helsebransjen, mener Ubbat Ocak.

– Å sikre innovasjon og immaterielle rettigheter er en viktig del av strategien. Det er svært kostbart. Preben Hjallum har guidet oss i utviklingen og navigerer frem til finansieringsmuligheter.

Les mer her – Vi kommer langt med kompetansemegler

Denne nyheten er hentet fra MUB Medicals egen kunngjøring på LinkedIn;  https://www.linkedin.com/company/mub-medical-solutions-as/

Class IIa Devices 

Class IIa devices generally constitute low to medium risk and pertain mainly to devices installed within the body in the short term. Class IIa devices are those which are installed within the body for only between 60 minutes and 30 days. Examples include hearing-aids, blood transfusion tubes, and catheters. Requirements include technical files and a conformity test carried out by a European Notified Body

Class IIb Devices

Slightly more complex than IIa devices, class IIb devices are generally medium to high risk and will often be devices installed within the body for periods of 30 days or longer. Examples include ventilators and intensive care monitoring equipment. Identical compliance route to Class IIa devices with an added requirement of a device type examination by a Notified Body.