– Vi kommer langt med kompetansemegler, sier MUB Medical gründer

15.des 2020
Aktuelt

– Vi kommer langt med kompetansemegler, sier MUB Medical gründer

Ubbat Ocak, fastlege i Skien og helseinnovasjonsgründer sammen med partner Yasar Shaikh i MUB Medical Solutions har utviklet og er snart klare for å lansere en nytt unikt helse-kit for diabetikere. Løsningen sikrer trygg og rask selvbehandling samt miljøvennlig håndtering og resirkulering av brukte deler som sprøytespisser, plaster o.l.

Ubbat Ocak, fastlege i Skien og helseinnovasjonsgründer sammen med partner Yasar Shaikh i MUB Medical Solutions har utviklet og er snart klare for å lansere en nytt unikt helse-kit for diabetikere. Løsningen sikrer trygg og rask selvbehandling samt miljøvennlig håndtering og resirkulering av brukte deler som sprøytespisser, plaster o.l.

Første helseprodukt: Fastlege i Skien og seriegründer Ubbat Ocak i MUB Medical Solutions (i midten) viser fram ferske designskisser på selskapets første helseprodukt til kompetansemegler Preben Hjallum (tv) og Geir Morten Johansen (th) leder av Innovasjonsregion Telemark.

Ikke sjans uten innovasjonsstrategi
Nye produkt eller tjenester har ikke sjans hvis du ikke har en innovasjonsstrategi, spesielt i helsebransjen, mener Ubbat Ocak.
– Å sikre innovasjon og immaterielle rettigheter er en viktig del av strategien. Det er svært kostbart.

Kommer langt med guide til finansieringsmuligheter
Det er her kompetansemegleren kommer inn, understreker Ocak.

– Vi har kommet langt med Preben Hjallum. Han guider oss i utvikling og navigerer fram til finansieringsmuligheter. Vi har fått maksimale tilskudd fra Innovasjon Norge til utvikling og Skattefunn-ordningen*) bidrar godt til å realisere vårt første helseprodukt, som nå er i patentsøknadsprosessen.

Klar for marked og kunde
– Nå er vi klare for å teste vårt første helseprodukt i markedet sammen med kunder, sier gründerne optimistisk. Vi har vært gjennom et innovasjonsforløp og diabetiker-løsningen er i ferd med å bli varmerkeregistrert og designbeskyttet.

Flere nye helseinnovasjoner i pipeline: – Vi har flere andre helseinnovasjoner i utviklingsforløp, løsninger som retter seg mot leger og helsepersonell, forteller MUB Medical gründerne.

Trenger hjelp til flere helseinnovasjoner
MUB Medical gründerne forteller om flere helseinnovasjoner de har i pipeline.
– Vi kommer til å trenge mer hjelp og støtte både på forskning og finansiering videre, sier de.

Prototyp lab hjemme: Ubbat Ocak printer selv ut prototyper på nye produkter i sitt eget 3D printerrom i kjelleren hjemme. Her viser han flere prototyper.

Drives av passion
– Jeg drives av «passion», sier Ubbat Ocak ivrig. Målet med MUB Medical Solutions er å finne løsninger som skal gi rask og trygg behandling på stedet i primærhelsetjenesten uten å måtte henvise til spesialister i sekundærhelsetjenesten. Han forteller om utfordringer han møter som fastlege i en travel hverdag. – Jeg ser pasienter som ikke får behandling raskt nok. Det er blitt en lidenskap for meg å effektivisere primærhelsetjenesten. Ved siden av legejobb bruker jeg sikkert 20-25 timer på MUB Medical i uka.

 

Skattefunn

Skattefradragsordning for bedrifter med utviklings- og forskningsprosjekter.

Formål:
SkatteFUNN (Skattefradrag for Forskning og Utvikling i et Nyskapende Næringsliv) er en rettighetsbasert skattefradragsordning som skal motivere norsk næringsliv til å øke satsing på forskning og utvikling (FoU).

Slik fungerer Skattefunn-ordningen

Steg 1
:
– Bedriften sender Skattefunn-søknad til Forskningsrådet
– Forskningsrådet godkjenner søknad og gir Skatteetaten beskjed om at søknaden er godkjent

Steg 2:
– Prosjektregnskap kontrollert av revisor sendes Skatteetaten
– Skattemyndighet kontrollerer at bedriftens Skattefunn kostnader er reelle
– Skatteetaten betaler 18 eller 20 prosent av prosjektkostnader til bedriften, evt. som skattefradrag hvis bedriften går med overskudd

Gi idéen din en god start - bruk kompetansemegler

Vi hjelper deg å finne fondsmuligheter og forskermiljø som er med å utvikle idéen din.

Fortell oss om din idé!

For mer info om ordningen kontakt en våre kompetansemeglere eller fagansvarlig i fylkeskommunen:

Geir Morten Johansen,
Tlf.: 950 32 781

geir.morten.johansen@vtfk.no