Proventia søker kunnskap for å bli enda bedre

07.jun 2024
Aktuelt

Proventia søker kunnskap for å bli enda bedre

Av Vibeke Abrahamsen

Denne uka har administrasjonen i Proventia vært på studietur til Molde og besøkt Protomore kunnskapspark.

 På få år har Proventia AS vokst fra «bare» å være en inkubator, til å bli mer et innovasjons- hus. I dag hjelper vi gründeren fra den «spede begynnelse» til kommersialisering av produkt og/eller tjeneste. Vi ønsker å tilby våre bedrifter gode tjenester og søker derfor kompetanseheving ved å besøke andre inkubatorer.

Norges første industrielle innovasjonslab

Protomore åpnet Norges første industrielle InnovasjonsLAB i 2016, og har siden da hatt workshops med flere tusen deltagere. Vi lærte mer om de forskjellige programmene Protomore tilbyr, og vi reiste hjem til Telemark med mange nye ideer for forbedring av eksisterende tjenester og potensielle nye aktiviteter fra vår stab i fremtiden.  

Klynge og inkubator samlokalisert også i Molde

I Herøya Industripark er klyngen Powered by Telemark samlokalisert med Proventia.

I Molde finner vi klyngen iKuben i samme bygg som Protomore, og vi fikk også besøke dem. Det var interessant og høre hvordan de følger opp sine medlemsbedrifter og hvilke aktive forum og programmer de tilbyr. Vi ble presentert Teknologiprogrammet Industri 4.0, et program for industribedrifter som vil utforske teknologiske muligheter for en mer bærekraftig bransje.

Investorkonferansen – og gavmild lokalbank

Den ene dagen fikk vi med oss den lokale Investorkonferansen, hvor fem gründerbedrifter fikk pitchet sine idéer til SpareBank1 SMN sin konkurranse «Framtidens Verdiskaper».

Vinneren av «Framtidens Verdiskaper» delfinale i Molde var Vinnu Spirits AS, som skal lage høykvalitets håndverksvodka laget av poteter i Sunndal. Det som imponerte vår delegasjon, var bankens involvering. Konkurransen har delfinaler i Ålesund, Molde, Trondheim og Steinkjer. Fem bedrifter pitcher på hver lokasjon. Hver delfinalevinner mottar 100.000 fra Sparebank1 SMN. I selve finalen venter ytterligere 500.000 til den heldige vinneren, samt 100.000 til publikumsfavoritten.

Det var nyttig å være publikummer under Investorkonferansen i Molde, da vi skal arrangere vårt eget investorarrangement under Industriuka neste uke!