Proventia satser ytterligere. Nytt skudd på Proventia-stammen

04.feb 2021
Aktuelt

Proventia satser ytterligere. Nytt skudd på Proventia-stammen

Proventia har innledet et tettere samarbeid med Telemark Næringshage og i samarbeid har man ambisjoner om å gi en ennå bedre rådgivertjenesten til gründere og vekstselskaper i regionen.  I denne forbindelse har Proventia styrket rådgiverteamet med Petter Skaraas (51) som ny forretningsutvikler fra 01. februar.

Petter Skaraas er en av Proventias nye forretningsutviklere med oppstart 1. februar. Han skal hjelpe gründerbedrifter med å skape bærekraftig vekst i regionen. «Jeg har stor respekt for mennesker som tør å ta steget ut i det ukjente og følge drømmen! Jeg er opptatt av fremdrift og å følge sakene helt i mål. Samtidig har jeg et menneskeorientert verdisett. Dette, sammen med mer enn 25 års erfaring med tett kontakt til industrien er et godt fundament for å lykkes med å hjelpe gründere å realisere drømmene sine i Grenland» sier han.

«Tenk å være så heldig å få lov til å hjelpe gründere og ildsjeler med å realisere drømmene sine for å skape bærekraftig vekst!»

Dette er noe av det som trigger Proventias nye forretningsutvikler, Petter Skaraas.

Fortell litt om deg selv:

«Jeg er 51 år og kommer fra den lille bygda Langangen, der jeg fortsatt trives veldig godt med kone, en tenåringsdatter og et unikt sosialt nettverk. Har de siste årene hatt et ønske om å jobbe med strategi, salg og ledelse med et sterkt ideologisk mål, og jeg føler derfor samfunnsoppdraget til Proventia er midt i blinken for meg.»

Hvordan tror du bakgrunn som salgsdirektør vil være nyttig i Proventia?

«Jeg tror erfaring fra planlegging, gjennomføring og evaluering av strategiske initiativer samt innsalg av større prosjekter vil være en nyttig erfaring. Jeg har også mer enn 15 år bak meg som operativ leder samtidig som jeg parallelt har tatt ledelsesrelatert utdanning på universitetsnivå. På denne måten har jeg utviklet evne til å overføre akademia til den virkelige verden og dette tror jeg bedriftene tilknyttet Proventia kan dra nytte av. Jeg har også vært «hands-on» med kundene hele veien og kan dermed spille på et omfattende nettverk i industrien i Norge.»

Du skal også hjelpe Telemark Næringshage i deres arbeid med næringsutvikling i de øvre delene av fylket. Hvordan skal du lykkes med det?

«Det blir nok en del turer oppover i fylket når korona-pandemien slipper taket. Min filosofi for å få fremdrift har alltid vært at godt samarbeid skaper de beste resultatene og å møte mennesker fysisk er en viktig del av dette. Får man til å skape et samarbeidsklima der alle får mulighet til å bidra med sine sterke sider ligger det til rette for suksess. Alle er gode til noe, ingen er gode på alt, og jeg håper mitt bidrag vil være til hjelp også for disse bedriftene!»

Du går nå inn i en ny rolle – har du noen tanker om dette?

«Ja – Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene som forretningsutvikler! Tenk å være så heldig å få lov til å hjelpe gründere og ildsjeler med å realisere drømmene sine for å skape bærekraftig vekst! – det kan jo ikke bli bedre!»


Petter Skaraas

Stilling: Forretningsutvikler

Alder: 51

Familie: Kone, 1 barn (13 år)

Utdanning: Fagskoleingeniør innen industriell automasjon. Fagbrev som Automatiker og skipselektriker samt utdanning i Coaching, ledelse og psykologi fra OlsoMet og UiB.

Yrkeserfaring:  Petter har siden 90-tallet jobbet som skipselektriker, automatiker, ingeniør og siden leder med hovedfokus på salg, strategi og forretningsutvikling. De siste 10 årene som salgsdirektør hos Emerson Automation Solutions med ansvar for strategisk salg mot store kunder som Equinor, AkerBP og Conoco Phillips. Han hadde også ansvaret for Emerson sin satsing på digital transformasjon mot industrien i Norge.