Lysende tider for gründere på Herøya

08.jan 2021
Aktuelt

Lysende tider for gründere på Herøya

Av Jørn Roar Bamle

Exentric-gründere på Herøya starter nyåret med storkontrakt, lanserer unikt lyssystem til tunneler, utvider teamet med to nye kollegaer og avslører nyhet som kan revolusjonere tunnelverden. 

Skrevet av: Siri Krohn-Fagervoll <siri@krohnfagervoll.no>

Bare ett år etter at lysekspertene i Exentric tok steget fra faste jobber i elektrogrossistbransjen til å bli gründere og en del av inkubator miljøet Proventia på Herøya, tar det av.

Gründerduo Per Arild Brekke, utviklingssjef, og Dag Jonassen, daglig leder i Exentric, startet leveringen av Ex-belysning til et av Europas største raffinerier uka før jul. I januar forsterker de gründer-teamet med to nye kollegaer og ruller ut sitt nyutviklede lyssystem, Tunnel Systems, til entreprenører i Norge.

 

Flere ben å stå på

– Vi har flere ben å stå på, det er en viktig strategi, forteller Exentric-gründerne, som både har argentur og selger Ex-belysning (eksplosjonssikkert utstyr) fra Atexor til industri, forsvar og brann- og redning.

Samtidig utvikler Exentric et helt nytt lyssystem for tunneldrift og -vedlikehold, Tunnel Systems, som ifølge lysekspertene vil revolusjonere tunnelverden. 

 – Dette er et helt nytt konsept lyssystem vi har utviklet sammen med tunnelentreprenører, forteller utviklingssjef Per Arild Brekke. – Vi så et behov, og vi har snakket om det i mange år egentlig, og som vi nå bare måtte bygge. Det er det vi gjør her i inkubatormiljøet på Herøya med god hjelp fra Proventias forretningsrådgivere og støtte fra Innovasjon Norge. 

 

Lanserer Tunnel Systems

Gründerne avslører at første generasjon Tunnel Systems lanseres i Norge nå i januar, og neste generasjon er allerede under utvikling. I videoen under forklarer de fordelene med systemet. 

 – Tunnel Systems monteres verktøyfritt og gjør drift og vedlikehold i tunneler enklere, sikrere og er gjenbrukbart. Systemet åpner mulighet for internettdekning i tunnel under drift og vedlikehold, som igjen muliggjør digital kommunikasjon on site.

 

Lyseksperter ut på veiene i Norge

Det er mange tunnelprosjekter på gang i landet, forteller Jonassen full av optimisme.

mann med skjegg, i mørk genser og jeans med hvit hjelm på hode, holder en ex-lampe

Nyansatt «tunnelsjef»: Jan Erik Kvernsveen.

– Vi har nå ansatt Jan Erik Kvernsveen som frontfigur for å drifte Tunnel Systems i Norge. Jan Erik har jobbet med belysning til infrastrukturkunder i Solar Light i en årrekke. Med han på laget kjenner vi tunnelentreprenørene godt, og fra januar vil vi være ute på veien (eller i tunnelene) i Norge for å promotere Tunnel Systems.

Vil revolusjonere tunnelverden

Første generasjon Tunnel Systems er bare starten. Går det som gründerduoen vil, blir systemet utviklet videre i generasjon 2. Den vil være på markedet 3. kvartal i år.

Utviklingssjef Brekke skrur opp forventningen for neste generasjon under utvikling. – Dette er det ingen utenfor dette rommet som vet i dag, sier han. For å lette litt på sløret nevner han bruksområder for type adgangskontroll, wifi og HMS.

Les resten av saken her: https://www.heroya-industripark.no/aktuelt/lysende-tider-for-gruendere-paa-heroeya