Nerotec AS

Fra studentbedrift til inkubatorbedrift

I knivskarp konkurranse med Europas fremste unge entreprenører, kapret Contra SB en imponerende 3. plass i ”Europamesterskapet” for ungt entreprenørskap (JA-YE Europe), og blir hedret med prisen «Alumni Leadership Award» som beste daglige leder. Siden har det gått fort i svingene for studentbedriften fra Høgskolen i Telemark.

Vil gjøre storviltjakt enklere

Contra SB startet opprinnelig som en praktisk bacheloroppgave ved Høgskolen i Telemark i oktober 2013. Takket være resultatene som studentbedrift, og en god produktidé, ble Karina Løbø Fimland og hennes to medgründere, Ole Stian Midtgarden og Fredrik Stubbene Jensen, i oktober 2014 tilbudt plass i inkubatoren for å få bistand til å utvikle forretningsideen videre. To av dem, Løbø Fimland og Midtgarden, valgte å satse videre, og juni 2015 stiftet de videreføringsbedriften Nerotec AS.

Slide Background

Nertotec AS står bak ideen til et tilsynelatende enkelt, men finurlig konstruert plasthåndtak som gjør det mye lettere å trekke tungt med tau og muskelkraft. Ideen var det en av gutta i studentbedriften som først kom på. Som jeger, visste han hvor tungt det kan være å trekke storvilt ut av skogen med tau.

Ønsker grep om et større marked
– I 2013 var det registrert 92.000 hjortviltjegere bare i Norge. I Sverige er det trolig det dobbelte. Tar vi med hele Skandinavia og Finland, er det et betydelig markedspotensial for vårt produkt, sier Karina. I følge våre beregninger vil vi gå økonomisk i balanse med kun 10% andel av det norske markedet. Og skal vi tro tilbakemeldingene fra jegere som vi har vist og demonstrert håndtaket for, bør det absolutt være mulig å oppnå. Vi satser i første omgang på jakt, men håndtaket funker til all slags tautrekking. Etter hvert vil vi også satse på andre friluftsaktiviteter der tautrekking og såre hender kan være en aktuell problemstilling som f.eks. på seilbåter.

Uvurderlig støtteapparat
Nå får Nerotec bistand til å gjøre sin forretningsidé flyvedyktig i Proventia. Det synes daglig leder Karina Løbø Fimland er en fantastisk mulighet. – Vi synes vi er utrolig heldige som får en slik mulighet. Selv om Contra SB rangerte høyt blant studentbedrifter i Europa, er vi selvsagt proppfulle av spørsmål om hvordan vi skal utvikle og drive en ordentlig bedrift. Det er derfor helt fantastisk å få et slikt støtteapparat i ryggen allerede fra starten. De gjør ikke jobben for meg, men er en utrolig bra samtalepartner å ha når jeg lurer på ting. De har et stort nettverk som de ikke nøler med å sette meg i kontakt med. De gir meg ikke svarene, men geleider meg inn på de rette veien for å finne dem selv, sier Karina.

Har du en god idè?

TA KONTAKT!